Anaja00Anaja00

32 

Dubrovačke ljetne igre

145 महीने पहले

Podizanjem festivalske zastave na Orlandov stup 10. srpnja svečano će se otvoriti 63. Dubrovačke ljetne igre, jedan od najstarijih i najuglednijih europskih ljetnih festivala. U 47 dana na desetak scenskih i ambijentalnih lokacija renesansnog grada Dubrovnika održat će se više od 70 dramskih, glazbenih, plesnih, folklornih i drugih izvedbi.

Ovogodišnje Otvaranje slijedit će dugogodišnju tradiciju tog ceremonijala. Redatelj Joško Juvančić Jupa dovest će u prostor ispred crkve sv. Vlaha povijesne likove Dubrovačke republike: kneza, vijećnika, kančeljera, notara, admirala i druge evocirajući na taj način tisućljetnu povijest Grada.

Tu je i dubrovački puk kojeg predstavlja Folklorni ansambl Linđo, te Držićev Negromant i Vojnovićev Orsat sa slavnim monologom o dubrovačkoj slobodi.

U taj tradicijski kontekst dovest će se i izvođači ovogodišnjih dramskih izvedbi koje svojom suvremenom i modernom interpretacijom svjetskih i domaćih klasika obogaćuju ovogodišnji dramski program. Podizanje zastave Libertas i Himna slobodi u izvođenju Dubrovačkog simfonijskog orkestra, Zagrebačke filharmonije te tri zbora na najljepši će način ukazati na značaj i smisao ovogodišnjeg festivala.

Dubrovačke ljetne igre utemeljene su početkom pedesetih godina dvadesetoga stoljeća, u vrijeme kada su diljem Europe nastajala brojna kazališna i glazbena događanja. Danas je jedna od najprestižnijih kulturnih manifestacija, koja ugošćuje domaće i strane umjetnike.

Dubrovačke ljetne igre se održavaju svake godine u isto vrijeme, od 10. srpnja do 25. kolovoza, a ove će godine okupiti više od 2.000 umjetnika iz cijelog svijeta.

Ići na 'otvaranje ljetnih igara' je tradicija za ljude iz Dubrovnika, kao i gledanje vatrometa nakon same ceremonije otvaranja.


Dubrovnik Summer FestivalIzvor i fotografija: dubrovnik-festival.hr

इसमें पोस्ट की गई:newshr
विज्ञापन

Facebook

Instagram

हमारे Star ब्लॉगर्स के बारे में जानें

संग्रह

लड़कियों के लिए ड्रेस अप गेम्स खेलें, अपनी पसंदीदा सेलिब्रिटीज़ को ड्रेस अप करें और फ्री फ़्लैश गेम्स खेलें.